home
 


the trio cd press concerts video sound clip contact links church concerts danish version
 
Video fra DR Koncerthuset Presse materiale.

Download Pressebillede 1
Højreklik og vælg "gem destination som".
Download Pressebillede 2
Højreklik og vælg "gem destination som".


Pressemeddelelse:

Trio Klezmer
Et forrygende bud på verdensmusik, der serveres på den mest spillevende facon.
Trio Klezmer har netop udsendt et nyt album med klezmermusik og jiddishe lieder.
Den nye CD hedder "ES SHEINT" og Channe Nussbaum, Mette Smidl og Øyvind Ougaard formår endnu en gang at formidle den dybe smerte og farverige glæde, der er så karakteristisk for den østeuropæiske musiktradition; KLEZMER.

Titelnummeret "ES SHEINT" er komponeret af Nussbaum, der fandt en gammel tekst i en jødisk sangbog, skrevet af en overlever fra Holocaust. Nummeret er en hyldest til både de overlevende og de faldne. Udover denne markering vil Trio Klezmer stadig gerne lave fest og ballade, hvilket kan høres på mange af de øvrige skæringer på cd’en. Trio Klezmer spiller klezmer og jiddishe lieder i en moderne fortolkning med afstikkere over i sigøjner-musikken, hvilket bl.a. er båret af Mette Smidl, der har ungarske rødder og i mange år har spillet gipsy-musik ved siden af sin klassiske uddannelse. Channe Nussbaum er kendt både i Danmark og på den internationale scene for at synge den jødiske klezmermusik på sin egen helt nyskabende måde i et utal af bandkonstellationer; Spielniks, Trio Klezmer og Klezmofobia. Øyvind Ougaard er en fuldvoksen harmonikaspiller, der ved, hvad det hele handler om, og som mestrer sit håndværk til fingerspidserne.
Trioen har gennem de sidste 10 år med stor succes spillet en masse koncerter i både ind og udland, senest bl.a. i Littauen til en stor Klezmerfestival. Trioen har for nylig også været aktuel i et helt andet regi; De leverede i starten af 2010 den musiske side til opsætningen af stykket "Mesteren og Margarita" på Århus Teater, hvoraf en del af numrene fra opsætningen også er at finde på "ES SHEINT".
CD´en ligger klar. Teaterperioden er fuldendt med succes. Nu er tiden inde til at møde Trio Klezmer ved live-koncerter på landets musikscener. Og netop i live-situationen har trioen en helt særlig styrke.

Gå ikke glip af chancen for at opleve Trio Klezmer
Channe Nussbaum: Vokal, Mette Smidl: Violin, Øyvind Ougaard: Harmonika

Trio Klezmer
Med udgangspunkt i traditionel klezmer og jidishe lieder skaber denne trio sit eget univers. Her udfoldes spillemandens råstyrke såvel som nutidens rytmik og tonesprog.

Channe Nussbaum er i centrum. Ikke alene fordi hun er trioens sangerinde og sceniske frontfigur, men også fordi hun skriver en stor del af trioens materiale : Nye sange, der forener det bedste fra traditionen med et friskt pust af fornyelse.

Mette Smidl spiller rendyrket klezmer-violin, men på velvalgte steder tilfører hun et ekstra element, når hun slår sig løs i dén sigøjner-stil, der er et andet af hendes specialer og et markant bidrag til trioens særlige udtryk.

Øyvind Ougaard er en sand virtuos. I hans harmonikaspil forenes det traditionelle med elementer stort set alle musikalske genrer. Resultatet er en bund, der rummer såvel spillemandens råstyrke som nutidens rytmik og tonesprog.

Tilsammen Disse tre personligheder er gået sammen om at forfølge to mål : Dels at rendyrke traditionel klezmer og jidishe lieder. Dels at udforske nye veje ved at lade medbragte påvirkninger udfordre traditionen.
På debut-CD´en "Trio Klezmer" kan man høre resultatet.

På scenen arbejdes fortløbende videre. Udover videreudviklingen af det musikalske, giver trioens sceneoptrædener mulighed for at følge arbejdet med det verbale udtryk. Siden Marx Brothers har der næppe været nogen, der tog dén side af sagen så alvorligt (!)
Men til syvende og sidst er det musikken, der er det bærende element. Denne trio består af tre musikere, der definitivt kan deres kram. Og som tilskuer bjergtages man måske især af, at de hver for sig, og på hver deres måde, har musikken som en så naturligt integreret del af helheden, at det bliver personlighederne, der står frem og træder i karakter.

Udland
Trioen har været på adskillige turnéer i Tyskland, hvor modtagelsen har været meget positiv i såvel Berlin, som Bremen, Brühl og Bevern. Desuden er de almindelige koncerter her ofte blevet suppleret med fx workshops og skolekoncerter, -en form for aktiviteter, som givetvis også vil være relevante her i Danmark.

Herhjemme
I vores eget Danmark har trioen, takket være sit brede og varierede udtryk, fundet sin form på mange og forskelligartede scener. Der kan være langt fra en støjende café, via koncerstsalen, til kirkerummet. Men trioens musik, og fremførelsen af samme, er til enhver tid variabel og rummer en indbygget evne til at finde og anslå de strenge som har med musik og dertil hørende følelser at gøre.
"Channe Nussbaum synger, så hårene i nakken stritter, og klumpen i halsen melder sig. Man skal være en ualmindelig død cigar for ikke at lade sig rive med." - Georg Metz, Information
"Nu har hun - i Trio Klezmer - allieret sig med harmonikaspilleren Øyvind Ougaard og violinisten Mette Smidl, et par fremragende musikere, som til fingerspidserne forstår, hvad det hele handler om." - Kjeld Frandsen, Berlingske Tidende

Nyheder Trioklezmer har på det seneste været vist primetime på DK 4 med 1 times koncert.
Channe Nussbaum er udkommet med en dansksproget solo cd " Hvis det ikke er kærlighed", den er blevet spillet en del på DR p4 Og Trioklezmer spiller flere sange fra CD ´en.
tilbage

 
info@trioklezmer.dk  -  phone : 20 83 50 62
The actual large tale here's hublot replica sale, although. As the Avenger wrist watches, as well as Breitling generally, tend to be army as well as aviation designed, the actual tag heuer replica seems much more therefore -- and also the advertising supplies with this watch truly sludge hammer that time, within standard cartier replica uk. Indeed, We really type of purchase the "spirit associated with naval aviation" message. The actual totally satin-brushed titanium fake rolex sale in order to "eliminate any kind of unwanted glinting within the warmth associated with action" combined with the material's lightness (the actual rolex replica uk weighs in at 100. 65g with no straps) as well as general moderate colour plan just about all recommend the utility-focused style, along with rolex replica sale small bling. The actual switch aspect associated with titanium's lightness, obviously, is actually it scrapes very easily. Although maybe you, such as tag heuer replica, really choose your own Breitlings just about all damaged upward. The actual call design is actually tag heuer replica sale through the Breitling 13 quality present in additional Breitling chronograph wrist watches -- and when this instantly indicates a good ETA Valjoux 7750 for you, you may invest a lot of time taking a look at wrist watches.